Tuinonderhoud: Onkruid verwijderen

Het blijft maar groeien...

We gebruiken massaal schoonmaakazijn, biologische onkruidbestrijdingsmiddelen, chemische verdelgers en onkruidstekers om onkruid te verwijderen. We struinen het Internet af naar de beste milieuvriendelijke methodes en trekken alles uit de kast om onze tuin ecologisch dan wel agressief onkruidvrij te maken en vooral: te houden.

Onkruid verwijderen

Wat dat laatste betreft: dat is natuurlijk in geen enkel geval haalbare kaart. Want waar groen groeit, groeit onkruid. Gelukkig maar. 

Loopt het uit de hand?

Wat voor de een onkruid is, is voor de ander een mooi bloemetje of prachtig plantje. De een zal zich verwoed storten op het verwijderen van vreemde indringers in zijn wel doordachte, symmetrisch aangelegde borders en een ander koestert de spontaan opgekomen paardenbloemen en akkerdistels in zijn weelderige veldbloementuin. Wat echter wel belangrijk is om te weten, is dat in sommige gevallen onkruid helaas ook allesvernietigend kan zijn voor je planten en/of bloemen. Met zijn bovengrondse blaadjes en ondergrondse wortelstelsel kunnen simpele plantjes als het Zevenblad, de brandnetel en de kruipende Boterbloem de andere planten in je tuin verstikken en een ware plaag in je tuin gaan vormen. En dat wil je natuurlijk niet laten gebeuren !

Contact opnemen

Over het algemeen spenderen we heel wat vrije uurtjes aan onkruid verwijderen in de tuin. Niet ieders geliefde bezigheid, maar voor ons een dagelijks onderdeel in tuinonderhoud. Heb je geen zin (meer) om zelf onkruid te verwijderen, dan kun je het onkruid in je tuin ook laten verwijderen door Tuinklusbedrijf EliFix.