Tuinonderhoud: Kappen en vellen van bomen

Waarom je bomen laten onderhouden?

Allereerst: Een boom hoeft niet persé gesnoeid te worden. Het is prachtig en geheel natuurlijk om een boom zijn eigen gang te laten gaan en lekker te laten groeien. Bloesem in het voorjaar, een volle groene kruin in de zomer, prachtig gekleurde bladeren in de herfst en (meestal) kale takken in de winter; een gezonde boom weet elk seizoen wat hij moet doen en start elk jaar opnieuw een nieuwe cyclus. Maar dit geldt vooral voor bomen ‘in het wild.’ In een (kleine) tuin is het toch echt een heel ander verhaal...

Bomen laten kappen

Ook voor kleine tuinen

Een boom kan ook (te)veel zonlicht wegnemen. Het wegsnoeien van een paar takken biedt dan al gauw wat meer licht en luchtigheid. Van de uitbundige bloesem in je Japanse Sierkers mag je misschien een paar weken genieten,  maar je ergert je wel dood aan de hevige ‘sneeuwval’ die je hele tuin (ja, zelfs je hele woonkamer !)  bedekt met bloesemblaadjes zodra de boom zijn bloesem verliest. Eigenlijk zou je die boom het liefst laten kappen... En wat vinden jouw buren van de overhangende takken van jouw treurberk over de schutting ? Is je kersenboom niet meer wat hij ooit geweest is of is hij een beetje te groot geworden voor je kleine patio ? Zit je riolering keer op keer verstopt doordat de wortels van je uit de kluiten gewassen Catalpa’s door de rioleringsbuizen zijn gegroeid ? Voorkom een duur grapje en laat je bomen vakkundig verwijderen en/of ontwortelen (rooien).

Contact opnemen

Hoe dan ook, als je je tuin wil laten doen, dan is het dus zeker raadzaam om ook eens naar de staat van de bomen in je tuin te kijken. Wil je bomen laten kappen, rooien of snoeien, dan kan Tuinklusbedrijf EliFix je deze klus in de meeste gevallen uit handen nemen.