13 november 2018

Waarom een tuinman?

13 november 2018

Ik hoor vaak verschillende meningen als het gaat over tuinonderhoud. De ene persoon doet het zelf, de andere laat het doen en weer een andere doet helemaal niets. Laten we die laatste optie voor nu even achterwege laten en ons focussen op het tuinonderhoud zelf. Want hoe zit dat nou? Is het echt nodig om je tuin te laten doen? Is een tuinman niet veel te duur? Zijn tuinmannen niet alleen voor de rijke mensen? 

Tuinonderhoud is natuurlijk onderverdeeld in vele verschillende aspecten. Zo moet regelmatig het onkruid tussen de planten verwijderd worden om te voorkomen dat je binnen de kortste keren de mooie bloemen niet meer kan zien. Daarnaast wil je in jouw tuin natuurlijk ook geen last hebben van de bladeren die iedere herfst uit de boom (van de buurvrouw) vallen. Ook kan het best wel eens zo zijn dat er een oude boom dood gaat die je graag weg wil hebben. Zo zijn er honderden verschillende dingen die eigenlijk moeten gebeuren om een tuin in een goede conditie te laten verkeren. Maar de vraag is, kun je dit allemaal zelf? 

Het antwoord is: ja, maar hier zitten wel een aantal voorwaarden aan. Ten eerste moet je de tijd hebben om dit allemaal te doen. Dit is een van de voornaamste redenen dat mensen gebruik maken van een tuinman. Ze hebben door hun drukke leven vaak de tijd niet om ook nog eens uren lang bezig te zijn met het onderhoud van de tuin. Ten tweede moet je (niet geheel onbelangrijk) er ook zin in hebben. Veel mensen kijken er tegenop om op hun vrije regenachtige zaterdagmiddag een hele dag in de tuin te vertoeven. Ze besteden het daarom liever uit aan een tuinman die de klus vaak in een paar uurtjes geklaard heeft en dit ook nog eens graag (en snel) doet.

Tenslotte zijn er ook de mensen die vanwege fysieke (of andere) redenen de mogelijkheid simpelweg niet hebben om zelf in de tuin te werken. Ook deze mensen kiezen vaak snel voor een tuinman omdat ze naast kennissen of familie niet veel andere opties hebben. Wij van EliFix zien een overeenkomst met een tuinman echter meer als een positieve investering in je tijd, je gedachten en uiteindelijk zelfs je financiën!

"Daarom een tuinman!"

Het voordeel van een tuinman is, dat alle taken die in een tuin dienen te gebeuren, worden gedaan door een professional. Dit betekent dat het proces van snoeien tot bloeien nauwkeurig wordt verzorgd door iemand die er verstand van heeft. Ook de gevaarlijke en grote ondernemingen worden uitgevoerd met het geschikte materiaal en de juiste kennis. Hierdoor hoef jij geen risico te lopen op letsel, of een onafgemaakt project. 

Zo is het ook niet langer een zorg voor jou, maar je besteedt dit uit aan de tuinman. Jij vertelt hem jouw wensen en hij doet de rest. Je hoeft hierdoor geen duur gereedschap aan te schaffen, je hoeft geen tijd te investeren, je hoeft geen zwaar fysiek werk te leveren, je hoeft geen onnodige risico’s op te zoeken en je hoeft bijvoorbeeld ook geen eindeloze tutorials te raadplegen over hoe je nou een appelboom snoeit. Simpel toch! Alles wat jij hoeft te doen, is te vertellen wat er moet gebeuren, en het wordt zo voor je gedaan. 

'Maar hier hangt zeker wel een prijskaartje aan ?’  Dit is waar mensen vaak op afknappen. Want tuinmannen, die zijn duur… toch? Dat hoeft helemaal niet zo te zijn! Zoals eerder aangegeven, is een tuinman een investering in je tijd, gedachten en je financiën. Zo heb je namelijk meer tijd over wanneer je de tuin hebt laten doen door een tuinman, hoef je je geen zorgen te maken over je tuin, en de uren die je eigenlijk aan je tuin zou besteden kun je nu inzetten op een andere manier inzetten als een paar extra werkuurtjes. Daarnaast werkt een tuinman snel en efficiënt. Zo is een gemiddelde onderhoudsklus geklaard binnen 2 uurtjes. Dat kost je bij EliFix nog geen €80,-! Onze mening is, als je het niet leuk vindt om zelf in de tuin te werken, laat het dan gewoon doen door een tuinman. 

Ben je overtuigd door dit artikel, of gewoon nieuwsgierig? Stuur ons gerust een berichtje! Wij staan iedere werkdag voor je klaar en maken graag een offerte op maat. Hierdoor weet je wat je kan verwachten, en weten wij wat we voor je kunnen betekenen.